Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το βασικό πολιτικό αίτημα αυτής της διήμερης κινητοποίησης είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η αποθάρρυνση ΝΔ και ΛΑΟΣ για συγκυβέρνηση και εξακολούθηση της ίδιας πορείας. Στις 19 και 20 Οκτώβρη, θέλουμε τον Λαό να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να καταλάβει τη σκηνή.
Τι θα κάνουν οι εθελόδουλοι κυβερνώντες ΠΑΣΟΚοι; Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου; Θα μιμηθεί τον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου που πριν 67 χρόνια έπνιξε στο αίμα τη διαδήλωση του ΕΑΜ και ξεκίνησε τον εμφύλιο; Ή θα καταλάβει οτι ο Λαός θέλει οριστική αποκοπή από το σάπιο παρελθόν;
Η αντιπαράθεση, δεν είναι συντεχνιακή, περιορισμένης εμβέλειας, αδιάφορη για την κοινωνία. Είναι βαθιά ταξική, όχι μόνο στα χαρακτηριστικά της μα και στην έκφρασή της.
Οι απεργοί δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν πορεία από τον Ρέντη ως το Μοσχάτο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι πολίτες βλέποντας αυτούς τους Δημόσιους Υπαλλήλους που οι «τηλεαστέρες» δημοσιογράφοι παρουσιάζουν ως εχθρούς του κοινωνικού συνόλου, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ και ενθάρρυναν για συνέχιση του αγώνα που είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, όλου του Λαού.
Στην Ομόνοια, όταν απεργοί ακινητοποίησαν απορριμματοφόρο ιδιωτικής εταιρείας και κάλεσαν την αστυνομία για έλεγχο, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ φυγαδεύοντας τους εξαθλιωμένους χωρίς χαρτιά μετανάστες εργάτες (θύματα κι αυτοί της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης) για να μην τους συλλάβει η αστυνομία.
Την ίδια στιγμή, μεταναστευτικές οργανώσεις καλούν τους μετανάστες να μην λειτουργήσουν ως απεργοσπάστες καθώς έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινά προβλήματα και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός.
Ο κόσμος στις πλατείες, στην αγορά, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, συνομολογεί πως το ΣΥΣΤΗΜΑ απέτυχε και πως χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν τα βάζουν με τα πρόσωπα αλλά με το ίδιο το σύστημα – τον Καπιταλισμό.
Οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ εξηγούν ότι το πρόβλημα δεν είναι φυσικά τα σκουπίδια, αλλά το ότι η πολιτική των κυβερνόντων που είναι για τα σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ προσπαθούν να εμποδίσουν την εκτύπωση και αποστολή των χαρατσιών στους πολίτες, ενώ οι των Ταχυδρομείων δηλώνουν την πρόθεσή τους να μη διανείμουν τους λογαριασμούς.
Όλοι αντιδρούν γιατί όλοι πλήττονται.
Γι’ αυτό πρέπει η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να είναι μαζικότατη. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, σπουδαστές, άνεργοι και νοικοκυρές, όλοι πρέπει να βρεθούμε στους δρόμους για να κερδίσουμε την ανατροπή.
Θέλουμε η Κυβέρνηση να φύγει, όχι γιατί θα επιλέξει μια κίνηση τακτικής μέσα από συγκυβέρνηση ή ελεγχόμενες εκλογές.
Θέλουμε ανατροπή με κινηματικούς όρους. Να πέσει το ΠΑΣΟΚ, όχι σαν ώριμο φρούτο, αλλά σαν ζιζάνιο που θα το ξεριζώσουμε.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΝΙΚΗ

Τάσος Πανταζίδης
Γραμματέας της Ε.Ε. των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας,
Μέλος της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: