Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

23-30 Σεπτέμβρη: Παγκόσμια Αντιπολεμική Βδομάδα

Πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική διαδήλωση στα Προπύλαια της Αθήνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Αντιπολεμικής Βδομάδας. Η φώτο από το πανό των Οικολόγων.

Ακολουθεί η οικολογική προκήρυξη που μοιράστηκε στην πορεία, και στις αντιπολεμικές εξορμήσεις:

23-30 Σεπτέμβρη: Παγκόσμια Αντιπολεμική Βδομάδα

Η βδομάδα από 23-30/9 έχει ανακηρυχτεί από το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που έγινε στην Αθήνα τον Μάϊο, σαν Παγκόσμια Βδομάδα Αντιπολεμικής Δράσης.
Η αντιπολεμική βδομάδα συμπίπτει με την επέκταση του πολέμου, και λίγο μετά τον πόλεμο στο Λίβανο, που εκτός των αθώων θυμάτων, είχε τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις (οι νεκροί από την περιβαλλοντική καταστροφή θα είναι περισσότεροι από τους νεκρούς των βομβαρδισμών), την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην Μεσόγειο (από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από τον βομβαρδισμό εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από το Ισραήλ), και τις τεράστιες πολιτιστικές απώλειες και καταστροφές. Ταυτόχρονα ο πόλεμος για το πετρέλαιο συμπίπτει με την παγκόσμια στροφή προς την πυρηνική ενέργεια που γίνεται λόγω της ανόδου της τιμής και του τελειώματος του πετρελαίου. Ήδη νέα πυρηνικά εργοστάσια έχουν εξαγγείλει οι ΗΠΑ, Γαλλία, Βραζιλία, Αγγλία, Κίνα, αλλά και Τουρκία και Βουλγαρία.
Οι Οικολόγοι Ελλάδας καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις:
-Να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό παρών: στις 27-9, εκδήλωση 7μμ, Ιπποκράτους 7, λέσχη του Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον Τάρικ Αλι, συγγραφέα και ακτιβιστή για την ειρήνη, και 30-9, Προπύλαια 1μμ, διαδήλωση και συναυλία με Λ.Μαχαιρίτσα, Φαραντούρη, κα.
-Να πούμε ΟΧΙ σε κάθε πόλεμο, βία και αυταρχισμό
-Να απαιτήσουμε την κατάργηση των όπλων μαζικής καταστροφής, των πυρηνικών όπλων και των πυρηνικών εργοστασίων
-Να αγωνιστούμε ενάντια στα αίτια που δημιουργούν τους πολέμους, την οικονομία του πετρελαίου, το συγκεντρωτικό ενεργοβόρο και καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης
-Να αγωνιστούμε με την προσωπική μας στάση ενάντια στην πετρελαιοεξάρτηση μειώνοντας την κατανάλωση, και υποστηρίζοντας το μποϋκοτάζ των Πολυεθνικών
-Να προβάλουμε τις οικολογικές λύσεις, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, την μείωση της κατανάλωσης, την αποκέντρωση, την στήριξη της οικονομίας στο μικρό μέγεθος, την τοπική οικονομία και την αυτάρκεια
-Να δώσουμε μήνυμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στηρίζοντας τα οικολογικά ψηφοδέλτια:
-«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ», στον Δήμο Αθήνας (υποστηρίζουν μέλη των: Οικολόγοι Πράσινοι, Οικολόγοι Ελλάδας, Οικολογική Κίνηση Αθήνας, Περιοδικό Οικοτοπία, Περιοδικό Υγεία-Οικολογία, Πανελλήνια οργάνωση για τα δικαιώματα της Φύσης και των Ζώων, Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Φυσιολατρικό Κίνημα Κρίκος του Λαού, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, Πεζοί-Ποδηλάτες, Φιλοζωικές Οργανώσεις, Τοπικές-Θεματικές πρωτοβουλίες και ανέντακτοι)
-«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ», στην Υπερνομαρχία Αθήνας Πειραιά (υποστηρίζουν μέλη από τους: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Γένοβα, Δημοκρατικό Κίνημα, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Οικολόγοι Ελλάδας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, Περιοδικό Υγεία Οικολογία, Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, Κίνημα Aμεσης Δημοκρατίας, Τοπικές Κινήσεις, Ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, η Μαρίνα Δίζη-πρώην βουλευτίνα Οικολόγων Εναλλακτικών, ο Κώστας Σπανόπουλος-ανέντακτος οικολόγος, συγγραφέας, και Υποψήφιος Υπερνομάρχης της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία).
-«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ», στην Νομαρχία Θεσ/νίκης (υποστηρίζουν μέλη από τους: Οικολογική Κίνηση Θεσ/νίκης, Οικολόγοι Πράσινοι, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Γένοβα, Οικολόγοι Ελλάδας, Περιβαλλοντικές-Φιλοζωικές οργανώσεις, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, ανέντακτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: