Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα των κινημάτων, λέει όχι στον πόλεμο

Δελτίο Τύπου για τις 19 Μάρτη.

Χιλιάδες Αθηναίοι συμμετείχαν στην αντιπολεμική συγκέντρωση στις 19-3-2005, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Δράσης κατά του πολέμου, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 2 χρόνων από το ξεκίνημα του πολέμου στο Ιράκ.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών από κοινού οι Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α., οι Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB, και το Φυσιολατρικό και Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού, οι οποίοι συμμετείχαν στα μπλοκ της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.

Η συμμετοχή έγινε με τρία πανό των Οικολόγων Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. και ένα μεγάλο πλακάτ των Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα-GEWB, στα οποία κεντρικά συνθήματα ήταν: "Όχι στον πόλεμο, τις γενοκτονίες και τον όλεθρο. Ναι στην ειρήνη και την δικαιοσύνη".

Ας σημειωθεί ότι η καλλιτεχνική επιμέλεια του πλακάτ των Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα-GEWB, το οποίο απεικόνιζε ένα κοριτσάκι που σκοτώνεται και φωνάζει όχι στις γενοκτονίες, τράβηξε τα βλέμματα των δημοσιογράφων και πολλά κανάλια πήραν συνέντευξη από μέλη της οργάνωσης.

Ακόμα, μέλη των Οικολόγων Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. είχαν φτιάξει καπελάκια που έγραφαν "Ναι στην ειρήνη" τα οποία μοιράστηκαν σε όλη τη συγκέντρωση, όπως επίσης και το κάλεσμα της Συμμαχίας.

Επίσης, ξεχωριστή και ευχάριστη εντύπωση, καθώς και μεγάλη τιμή, αποτέλεσε η παρουσία του άστεγου 80χρονου οικολόγου αγωνιστή, δύο μεταναστών, και μίας γυναίκας με καταγωγή από το Ιράκ, όλοι τους μέλη των Οικολόγων Ελλάδας και δραστήριοι αγωνιστές.

Μετά την συγκέντρωση η Ιωάννα Μελιδώνη, αρχιτέκτων και εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελλάδας, μετέδωσε την ανταπόκριση της διαδήλωσης από τον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεφώς με πλάνα από την πορεία και ταυτόχρονα παρουσίασε εκπομπή με θέμα: "πόλεμος-πετρέλαιο-αλλαγή του ενεργοβόρου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο προκαλεί πολέμους", με την επισήμανση των μελλοντικών πολέμων για πετρέλαιο, νερό, φυσικούς πόρους.

Επίσης, μέλη των Οικολόγων Ελλάδας και των Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα, και πριν και μετά την πορεία, πραγματοποίησαν από το κανάλι αντιπολεμικά καλέσματα και ανταποκρίσεις, καθώς επίσης και αντιπολεμικές εξορμήσεις με μοίρασμα φυλλαδίων της Συμμαχίας και του κοινού αντιπολεμικού οικολογικού καλέσματος, και συμμετείχαν σε τοπικές εκδηλώσεις της Συμμαχίας.

Διακηρύσουμε λοιπόν ότι μετά τις 19 του Μάρτη, το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να ενδυναμώσει περισσότερο:

-Να πούμε όχι στον πόλεμο, τη βία, τη στρατιωτικοποίηση, και τη νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών και πυρηνικών όπλων. Αγώνας για ειρήνη-αφοπλισμό-μη βία. Να συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ των προϊόντων των πολυεθνικών του πολέμου και κάθε αντιπολεμικής πρωτοβουλίας.

-Να πούμε όχι στο ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης και τρόπο ζωής, το οποίο οδηγεί σε αυταρχισμό και πολέμους. Όχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο.

-Όχι στη νέα κούρσα των πυρηνικών που γίνεται επειδή τελειώνει το πετρέλαιο.

-Ενώνουμε την φωνή μας με το αντιπολεμικό κίνημα της Τουρκίας και όλων των Βαλκανίων και καλούμε σε αγώνα για Βαλκάνια της ειρήνης και της οικολογίας.

-Στην παγκοσμιοποίηση των πολέμων, της καταστροφής, και της αδικίας, απαντάμε με παγκοσμιοποίηση της αντίστασης, με ενίσχυση των κινημάτων.

Οι άνθρωποι, η ζωή, η υγεία, και το περιβάλλον, πάνω από τα κέρδη, το πετρέλαιο, την ανάπτυξη.

Οι φορείς:

Πολιτικός φορέας: Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. mailto:ecologists@pathfinder.gr
http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Οικολογική οργάνωση: Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB mailto:gewb@pathfinder.gr
http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Φυσιολατρικό και Κοινωνικό Κίνημα "Κρίκος του Λαού" mailto:crikos@pathfinder.gr
http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: