Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

14-12-2005

Κοινή Ανακοίνωση

Η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας και αυξάνοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ, και μάλιστα όταν είχε υποσχεθεί μείωση των εξοπλισμών.

Αυτοί οι εξοπλισμοί, που χρησιμεύουν για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γίνονται την στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθεί άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα, και ύστερα από ανοικτή υπόδειξη της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Και ενώ η κυβέρνηση βοηθάει με πολλούς τρόπους τον πόλεμο του Μπους σε Ιράκ-Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ, που δηλώνουν την Ελλάδα καλύτερο σύμμαχό τους στα Βαλκάνια, πιέζουν με κάθε τρόπο για αυτούς τους εξοπλισμούς.

Οι οικολόγοι δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με αυτά τα σχέδια. Καλούν τους πολίτες σε κινητοποίηση, σε ενδυνάμωση του αντιπολεμικού κινήματος, και σε αγώνα ενάντια στο συγκεντρωτικό και ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο οδηγεί σε πολέμους, εξοπλισμούς, όξυνση ανισοτήτων και εντάσεων, και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η καλύτερη απάντηση στις τεχνητές εντάσεις και τους εθνικισμούς που δημιουργούν στα Βαλκάνια οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών όπλων για να πουλήσουν τους εξοπλισμούς τους, είναι ο κοινός αγώνας των Βαλκανίων για ειρήνη-αποστρατιωτικοποίηση-κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης-για δικαιώματα-πολυπολιτισμικότητα-προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας-αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης-αποκέντρωση.

Οι οργανώσεις:

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Φυσιολατρικό και Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια: