Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ-ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

26-4-2006-Δελτίο Τύπου

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ, το οποίο είχε πολύ μεγάλες συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

20 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν καταργούνται οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, αλλά κατασκευάζονται καινούργιοι! Πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ η Κίνα η Γαλλία και η Βραζιλία, στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια λόγω έλλειψης πετρελαίου και ανόδου της τιμής του, και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι τα πυρηνικά είναι οικολογικά!!!, ενώ δεν αναφέρουν τίποτα για τον κίνδυνο ατυχήματος και τα πυρηνικά απόβλητα, αλλά και για τον κίνδυνο επίθεσης στα πυρηνικά εργοστάσια, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

20 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ, δίπλα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας κατασκευάζει νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπαλένε, ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει δηλώσει την πρόθεση να κατασκευάσει 6 νέα πυρηνικά εργοστάσια!

Οι Οικολόγοι καλούν σε δράση:

-Για άμεση κατάργηση των πυρηνικών εργοστασίων και των πυρηνικών όπλων

-Όχι στα νέα πυρηνικά σε Βουλγαρία και Τουρκία-Αλληλεγγύη στο Βουλγαρικό και Τουρκικό οικολογικό κίνημα-Δράση για Βαλκάνια ελεύθερα από πυρηνικά

-Για αλλαγή του συγκεντρωτικού και ενεργοβόρου μοντέλου ανάπτυξης και τρόπου ζωής, που οδηγεί στην κατασπατάληση των φυσικών πόρων, στην πυρηνική ενέργεια, και την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας-Για μείωση κατανάλωσης, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ενεργειακή αυτάρκεια, αποκέντρωση, στήριξη του μικρού μεγέθους.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ- ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Αφιερώνεται στην μνήμη του Γάλλου οικολόγου ακτιβιστή Σεμπαστιάν Μπριάρτ που δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να εμποδίσει τρένο με πυρηνικά απόβλητα.

Οι οργανώσεις:

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: