Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Κείμενο υπογραφών συμμετοχής στην Πανελλαδική Οργανωτική Επιτροπή

Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ θα γίνει στην Αθήνα την Ανοιξη του 2006.

Πρόκειται για κορυφαίο πανευρωπαϊκό σταθμό του κινήματος του Σιάτλ και της Γένοβα, του κινήματος που αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και το σεξισμό.

Βρεθήκαμε μαζί στις διεθνείς διαδηλώσεις κατά των G-8, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Πράγα, την Γένοβα, στο Εβιάν, στις πολιορκίες των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, στην Θεσσαλονίκη, την Νίκαια, την Σεβίλλη, τις Βρυξέλλες, στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη 2003, στα μαζικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, στους πανεργατικούς αγώνες υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και υγείας, στους αγώνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στους αγώνες κατά των τρομονόμων και της καταστολής.

Η ελπίδα μας είναι σήμερα πιο δυνατή ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη.

Στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες θα έχουν την ευκαιρία, όπως και στη Φλωρεντία, το Παρίσι, το Λονδίνο αλλά και στο Πόρτο Αλέγκρε και την Βομβάη, να συζητήσουν για την προοπτική του «κινήματος των κινημάτων», να ανταλλάξουν εμπειρίες από τους αγώνες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, να οργανώσουν δίκτυα συντονισμού και αλληλεγγύης.

Παράλληλα, όμως, το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία - και μαζί εξαιρετική πρόκληση - για τα κοινωνικά κινήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ευκαιρία και πρόκληση, πρώτα απ’ όλα, για την ανάπτυξη του μεταξύ τους διαλόγου και γνωριμίας, αλλά και της επικοινωνίας με το πλούτο των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων.

Δηλώνουμε την συμμετοχή μας στην Ανοιχτή Πανελλαδική Οργανωτική Επιτροπή για το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και άτομο από κάθε γωνιά της Ελλάδας να συμπορευτούμε για την επιτυχία του. Ας γίνει ένα βήμα, για να δυναμώσουμε και συντονίσουμε τους αγώνες μας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι Οργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: