Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Ανταπόκριση από την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οικολογικές οργανώσεις στην Αθήνα, για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Σεμπαστιάν Μπριάρ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

7-11-2005

Πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία οικολογικών οργανώσεων (Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Οικολόγοι Ελλάδας, Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα, Οικολογική Δημοκρατική Ένωση, Οικολόγοι Εναλλακτικοί) και ατόμων στα Προπύλαια της Αθήνας για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Γάλλου οικολόγου ακτιβιστή του αντιπυρηνικού κινήματος Σεμπαστιάν Μπριάρ.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.



ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΡΙΑΡ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Πριν ένα χρόνο στις 7-11-2004 δολοφονήθηκε στην Γαλλία ο εικοσιτριάχρονος Γάλλος Οικολόγος ακτιβιστής Σεμπαστιάν Μπριάρ, όταν προσπάθησε με άλλους διαδηλωτές να εμποδίσουν ένα γαλλικό τραίνο το οποίο μετέφερε χιλιάδες τόνους πυρηνικών αποβλήτων. Μερικοί από τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σεμπαστιάν Μπριάρ, ο οποίος κτυπήθηκε θανάσιμα από το τραίνο, είχαν δεθεί με αυτοθυσία στις γραμμές με σκοπό να το εμποδίσουν.

Η Γαλλία των πυρηνικών δοκιμών στον Ειρηνικό Ωκεανό και των εξήντα πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της είναι η μεγαλύτερη πυρηνική βιομηχανία της Ευρώπης και η δεύτερη κατά σειρά μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό πυρηνικών σταθμών που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Η Γαλλική κυβέρνηση είναι ο ηθικός αυτουργός της στυγνής δολοφονίας του Σεμπαστιάν Μπριάρ. Προωθεί το μοντέλο της κεφαλαιοκρατικής ανάπτυξης και με τη λεγόμενη ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας δηλητηριάζει καθημερινά τις ζωές μας.

Το ριζοσπαστικό οικολογικό αντιπυρηνικό κίνημα, διαμαρτύρεται έντονα για τα εγκλήματα της Γαλλικής κυβέρνησης που διαπράττονται εις βάρος της φύσης και του ανθρώπου και καλεί τους πολίτες της Αθήνας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Σεμπαστιάν Μπριάρ, στις 7 Νοεμβρίου 2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30μμ μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη στην οδό Πανεπιστημίου. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι ποιήτριες Γεωργία Αναστασίου και Έφη Γιακανίκη.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Οικολογική Δημοκρατική Ένωση

Οικολόγοι Εναλλακτικοί mailto:eco_alter@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: