Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Οι άνθρωποι, οι χρήστες ναρκωτικών, η υγεία, και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη και την ανάπτυξη

ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Δελτίο Τύπου

27-7-2005

Στους ιδιώτες, η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών;

Η Κυβέρνηση προχωρά Προεδρικό Διάταγμα, για την θεραπεία, αποτοξίνωση κλπ από την μάστιγα των ναρκωτικών, και από ιδιωτικούς φορείς, η δε αξιωματική αντιπολίτευση, και μέρος της αριστεράς συναινούν.

Στα κρυφά, παρά την ολόπλευρη διαμαρτυρία και αγωνιστική προετοιμασία, των υπευθύνων φορέων όπως η ΕΙΝΑΠ, οι Ομοσπονδίες Γονέων κλπ, στο μέσο του καλοκαιριού, μαζί με όλα τα γνωστά αντεργατικά μέτρα, η κυβέρνηση προχωρά και στην επιτάχυνση της καταστροφής της νεολαίας και της υγείας του τόπου μας.

Η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων, σημαίνει για μας και για τον σκεπτόμενο πολίτη την καταστροφή της χώρας μας.

Η σύγχρονη στόχευση: "Με το λιγότερο κόστος, να επιτευχθεί το περισσότερο κέρδος, στον ταχύτερο χρόνο" είναι θεοποιημένη. Η πλέον βέβαια κερδοσκοπική μορφή της σύγχρονης αυτής στόχευσης είναι τα ναρκωτικά. Προετοίμασε όλα αυτά τα χρόνια, το ασύδοτο καπιταλιστικό σύστημα, με τον άκρατο καταναλωτισμό των περιττών και βλαβερών προϊόντων, τον ανελεύθερο άνθρωπο, έτσι τώρα επιχειρεί την δουλεία από τον εργοδότη όλων των δικαιωμάτων του.

Δεν εκπλησσόμαστε από αυτό, το θράσος του νεοφιλελευθερισμού, για αυτό:

Δεν θα αφήσουμε ούτε τα παιδιά μας ούτε γενικά τους πολίτες να εκτεθούν στην δαγκάνα του κέρδους και της λαίλαπας ιδιωτικοποίησης των πάντων. Σε αυτόν τον κίνδυνο της "ιδιωτείας" που κατά την Ψυχολογία – ψυχιατρική, περιγράφεται ως βαριά νοητική καθυστέρηση, παλαιότερα μάλιστα, ονομάζετο βλακεία. Ο Idiot (= ιδιώτης), ομοίως στην σύγχρονη αγγλική γλώσσα, περιγράφει, την ίδια χαμηλή και ως εκ τούτου αναποτελεσματική νοημοσύνη. Η ποδηγέτηση που έχει γίνει όμως από τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των Βρυξελών, βρίσκει αποχαυνωμένες από τα ΜΜΕ αντιστάσεις.

Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα παρά τα ανελέητα χτυπήματα που έχει δεκτεί, οι οικολόγοι, οι θεραπευτικές κοινότητες, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις και κάθε δημοκράτης δεν θα αποδεκτούν το ξεπούλημα της υγείας, και μάλιστα αυτού του τόσο κρίσιμου τομέα.

ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Καλούμε σε κινητοποίηση τους χρήστες, τους γονείς τους, τη νεολαία και κάθε δημοκράτη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στο συγκεντρωτικό και ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης που οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων, σε εξαρτησιογόνες ουσίες, καταστολή, αυταρχισμό, καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας:

Οι άνθρωποι, οι χρήστες ναρκωτικών, η υγεία, και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη και την ανάπτυξη.

Οι υπογράφοντες:

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα-ΔΗΚΚΙ http://www.dikki.org

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: