Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΙΡΗΝΗ-PEACE-BARIS

Ανταπόκριση από την επίσκεψη αλληλεγγύης, οργανώσεων, στην Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Κούρδων και Τούρκων Πολιτικών Προσφύγων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

16-8-2005

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων οργανώσεων (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα-ΔΗΚΚΙ, Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Οικολόγοι Ελλάδας, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού) στην Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Κούρδων και Τούρκων Πολιτικών Προσφύγων.

Η επίσκεψη αλληλεγγύης έγινε με την ευκαιρία της αναχώρησης από την Ελλάδα των γονιών του συντρόφου ΤAYLAN.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο πατέρας του TAYLAN που κάνει το σήμα της νίκης, ενώ στον κόκκινο πίνακα (που έπιανε όλο τον τοίχο) εικονίζονται φωτογραφίες εκατοντάδων μαρτύρων του αγώνα.

Το κλίμα ήταν πολύ εγκάρδιο όπως και η φιλοξενεία. Μας πρόσφεραν παραδοσιακά φαγητά και τσάι της περιοχής τους. Στην πολύ συντροφική συζήτηση που ακολούθησε, ο πατέρας του TAYLAN, που είναι μετανάστης στην Γερμανία, μίλησε για την αγωνιστική δράση.

Τονίστηκε ότι τα προβλήματα για όλους τους λαούς είναι κοινά, και κοινός εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός ο οποίος δημιουργεί εστίες πολέμου εις βάρος των λαών, εφαρμόζοντας το δόγμα διαίρει και βασίλευε, για να πουλάνε όπλα, και για να είμαστε ετοιμοπόλεμοι ώστε να συμμετέχουμε σε πολέμους όπως της Κορέας και του Βιετνάν, παλιά, και του Ιράκ, Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, και Ιράν, τώρα. Πόλεμοι που μόνο σκοπό έχουν την καταλήστευση των φυσικών πόρων κάθε χώρας (πχ πετρέλαιο στο Ιράκ), για να μπορούν οι ισχυροί να προωθήσουν το συγκεντρωτικό και ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης.

ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ-PEACE-BARIS

Οι οργανώσεις:

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα-ΔΗΚΚΙ http://www.dikki.org

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB http://homepages.pathfinder.gr/gewb

Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. http://homepages.pathfinder.gr/ecologists

Οικολόγοι Εναλλακτικοί mailto:eco_alter@yahoo.gr

Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού http://homepages.pathfinder.gr/crikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: