Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

5-6-2006: Μέρα Δράσης για το Περιβάλλον

Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Ελλάδας στα Προπύλαια, και πορεία προς την βουλή, για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχαν 200 άτομα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα (http://homepages.pathfinder.gr/gewb), η Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, και το Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού (http://homepages.pathfinder.gr/crikos), υποστήριξαν οι φορείς Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών, Οικολογική Δημοκρατική Ένωση και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία-Αμεση δημοκρατία (geoko@otenet.gr), ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι από τους φορείς Κομμουνιστική Ανανέωση, Περιοδικό Στίγμα, Φιλοσοφικό Σχολείο Καλλιθέας και Χριστιανική Δημοκρατία.

Στην συγκέντρωση υπήρχαν δεκάδες πανό και πλακάτ των Οικολόγων Ελλάδας με κύρια συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος, την ρύπανση, τα μεταλλαγμένα και την γενετική μηχανική, τα πυρηνικά, τον πόλεμο, την παγκοσμιοποίηση και τα κέρδη. Μοιράστηκαν έντυπα των Οικολόγων Ελλάδας και των Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα, και κοινό κάλεσμα 7 οργανώσεων.

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στην Βουλή, η οποία συνοδεύτηκε από έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ στο ύψος της Ακαδημίας διακόπηκε η κυκλοφορία. Στην συνέχεια παραδόθηκε ψήφισμα των συγκεντρωθέντων οργανώσεων και ατόμων προς τα μέλη του κοινοβουλίου, από τριμελή επιτροπή που αποτέλεσαν οι Γεωργία Αναστασίου (Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων - Οικολόγοι Ελλάδας), Θεοδόσης Χίντζογλου (Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα), και Βασίλης Κολοκοτρώνης (Κομμουνιστική Ανανέωση). Το ψήφισμα επιδόθηκε και στην διακομματική επιτροπή περιβάλλοντος και σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Η συγκέντρωση καλύφθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό Τηλεφώς, ενώ έκαναν την παρουσία τους και άλλα κανάλια.

Ξεχωριστή εντύπωση έκανε η παρουσία του άστεγου με κινητικά προβλήματα Γ.Κ., μέλους των Οικολόγων Ελλάδας, όπως και του Ν.Π. από την Χριστιανική Δημοκρατία, που παρότι έχει αναπνευστικά προβλήματα συμμετείχε με το μηχάνημα οξυγόνου και μοίραζε φυλλάδια Χριστιανικά και των Οικολόγων Ελλάδας. Επίσης ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτελεί και η συμμετοχή συντρόφων μας με καταγωγή από τις Βαλκανικές (και άλλες) χώρες.

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε το κοινό κάλεσμα των οργανώσεων, το ψήφισμα για την βουλή, ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, των συμφωνιών απελευθέρωσης του Εμπορίου, του ΠΟΕ-G8-ΔΝΤ-Διεθνούς Τράπεζας, της βιομηχανικής γεωργίας, των διατροφικών σκανδάλων, του αφανισμού των μικρών αγροτών, των ΓΤΟ, των πυρηνικών, της περιβαλλοντικής καταστροφής, κατά της πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: