Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

6-6-2005

6-6-2005

5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6-6-2005 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Οικολόγων Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α. στα Προπύλαια, για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Στην διαμαρτυρία υπήρχαν 8 πανό και πολλά πλακάτ με συνθήματα για τις 5 Ιούνη Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ενάντια στη δολοφόνο ανάπτυξη, ενάντια στα πυρηνικά, τα μεταλλαγμένα κτλ.

Συμμετείχαν και το Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού (http://homepages.pathfinder.gr/crikos), καθώς και οι Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB (http://homepages.pathfinder.gr/gewb) οι οποίοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και προκυρήξεις της οργάνωσης για τα μεταλλαγμένα και τα διατροφικά σκάνδαλα, ενώ φώναξαν "Όχι άλλη ρύπανση για το πετρέλαιο, Όχι άλλος πόλεμος για το πετρέλαιο".

Την συγκέντρωση υποστήριξε το κίνημα Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία-Aμεση Δημοκρατία (geoko@otenet.gr), και παρεβρέθηκαν οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί (eco_alter@yahoo.gr).

Κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης ήταν "Όχι στην ανάπτυξη που σκοτώνει", "Όχι στα μεταλλαγμένα", "Οι άνθρωποι, η υγεία και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη".

Ακολούθησε πορεία προς στην βουλή, ενώ υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία. Στο ύψος του Συντάγματος διακόπηκε η κυκλοφορία και η συγκέντρωση έφτασε στο κοινοβούλιο. Εκεί, κατατέθηκε κοινό ψήφισμα των Οργανώσεων, από 4μελή αντιπροσωπεία. Η πορεία τέλειωσε γυρνώντας στα Προπύλαια. Είχε προηγηθεί και την προηγούμενη μέρα διαμαρτυρία μελών των Οικολόγων Ελλάδας, έξω από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις εδώ: http://homepages.pathfinder.gr/ecologists/el/news/20050603.htm

Ας κινητοποιηθούμε άμεσα για το περιβάλλον. Η δράση πρέπει να είναι καθημερινή και όχι μία φορά το χρόνο. Τα ζητήματα που μας αφορούν είναι πολύ σημαντικά: Τα μεταλλαγμένα, τα νέα πυρηνικά εργοστάσια στα Βαλκάνια, τα διατροφικά σκάνδαλα, η καταστροφή υγείας-περιβάλλοντος από τα χημικά-τοξικά παράγωγα ενός πολιτισμού που σκοτώνει. Ο αφανισμός των μικρών αγροτών και της υπαίθρου, η όξυνση των ανισοτήτων και οι πόλεμοι για το πετρέλαιο είναι μόνο μερικές συνέπειες από το μοντέλο ανάπτυξης που μόνο σκοπό έχει την ενίσχυση των πολυεθνικών.

Στην παγκοσμιοποίηση της καταστροφής, της καταστολής, των διακρίσεων, των πολέμων πρέπει να απαντήσουμε με παγκοσμιοποίηση της αντίστασης.

Aμεσοι στόχοι η ενίσχυση του κοινού Βαλκανικού κινήματος ενάντια στα νέα πυρηνικά εργοστάσια, και κυρίως η ενίσχυση του κινήματος ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η απελευθέρωση των ΓΤΟ από την Γεννετική Μηχανική είναι παγκόσμιο πρόβλημα, ενώ αποτελεί μια διαδικασία χωρίς πισωγυρισμό.

Ας κινητοποιηθούμε ώστε να μπουν: Οι άνθρωποι, η υγεία και το περιβάλλον, πάνω από τα κέρδη.

Οικολόγοι Ελλάδας-ΟΙ.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: