Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

Σε αυτές τις εκλογές στείλε μήνυμα: Φτάνει πια με τους ίδιους και τους ίδιους. Οι οικολόγοι κατεβαίνουν αυτόνομα στις εκλογές στις 3 μεγαλύτερες περιφέρειες, πράγμα το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές σε συνεργασία. Σταμάτα να ψηφίζεις συνεχώς τα ίδια. Ενίσχυσε την οικολογία. Με την ψήφο σου ενίσχυσε τον αγώνα:
-Για προστασία του περιβάλλοντος και της Υγείας
-Για Ειρήνη-Κατάργηση όπλων μαζικής καταστροφής-Για Αφοπλισμό-Μη βία
-Για Στήριξη Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας-Μείωση κατανάλωσης-Ενεργειακή αυτάρκεια-Κατάργηση πυρηνικών
-Για πολυπολιτισμικότητα-Σεβασμό της διαφορετικότητας-Ενάντια στον αφανισμό των πολιτισμών από την παγκοσμιοποίηση
-Ενάντια στα μεταλλαγμένα και τα διατροφικά σκάνδαλα. Στήριξη οικολογικής γεωργίας και μικρών-οικογενειακών αγροτών
-Για αλλαγή του συγκεντρωτικού και ενεργοβόρου μοντέλου ανάπτυξης προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, της στήριξης της οικονομίας στο μικρό μέγεθος, την τοπική οικονομία και αυτάρκεια
-Ενάντια στον υπερκαταναλωτικό τρόπο ζωής που μας επιβάλουν
-Για οικολογική τοπική αυτοδιοίκηση, διοικητική αποκέντρωση, ενίσχυση περιφέρειας και ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για πράσινο παντού.
-Για μια άλλη-οικολογική παιδεία με κύριο βάρος στις ουσιαστικές γνώσεις, και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους νέους
Ψήφισε διαφορετικά-εναλλακτικά, ψήφισε οικολόγους!
Έλα μαζί μας. Μάθε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις κλιματικές αλλαγές, την επανεμφάνιση των πυρηνικών, την εισβολή των μεταλλαγμένων, τον αφανισμό των μικρών αγροτών, τα διατροφικά σκάνδαλα, την ερημοποίηση, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις ασθένειες, τον πόλεμο για την οικονομία του πετρελαίου, την παγκοσμιοποίηση και το νεοφιλελευθερισμό, τον αφανισμό της υπαίθρου και των τοπικών πολιτισμών, τον αυταρχισμό και την καταστολή, την φτώχεια των χωρών του τρίτου κόσμου…
Σκέψου παγκόσμια-Δράσε τοπικά. Γίνε στέλεχος του οικολογικού κινήματος και ακτιβιστής. Ενίσχυσε τον αγώνα και με την προσωπική σου στάση, μειώνοντας την κατανάλωση, αλλάζοντας τρόπο ζωής, και μποϋκοτάροντας τα προϊόντα που μας πλασάρουν οι πολυεθνικές για τα κέρδη τους.
Έλα μαζί μας. Ενημέρωσε και άλλους. Γίνε στέλεχος των οικολόγων. Μην περιμένεις να σε σώσουν κάποιοι άλλοι, ή να γίνουν οι ισχυροί οικολόγοι. Το σύστημα δεν θέλει την οικολογία. Δώσε μήνυμα. Ανεξάρτητα αν εκλεγούν οικολόγοι στα συμβούλια, έτσι κι αλλιώς θα διεκδικήσουμε να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις με δικαίωμα λόγου. Ανεξάρτητα το ποσοστό των συνδυασμών, έχει αξία να εκφραστεί κάτι το διαφορετικό, η εναλλακτική πρόταση. Οι Οικολόγοι Ελλάδας σε καλούν:
ΔΩΣΕ ΜΗΝΥΜΑ-ΨΗΦΙΣΕ-ΕΝΙΣΧΥΣΕ-ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ:
-«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ» στο Δήμο Αθήνας. Στηρίζεται από μέλη των οργανώσεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Οικολόγοι Ελλάδας, Οικολογική Κίνηση Αθήνας, Περιοδικό Οικοτοπία, Περιοδικό Υγεία-Οικολογία, Πανελλήνια Οργάνωση για τα δικαιώματα της Φύσης και των Ζώων, Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Φυσιολατρικό Κίνημα Κρίκος του Λαού, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, Πεζοί-Ποδηλάτες, Φιλοζωικές Οργανώσεις, Τοπικές-Θεματικές πρωτοβουλίες και ανέντακτοι.
Υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι των Οικολόγων Ελλάδας:
Γιακουμάκη Δέσποινα, λογοτέχνης, Ζουγανέλη-Χούσου Άννα, λογοτέχνης-συγγραφέας, Καλφόπουλος Χρήστος, ΚΣ Οικολόγοι Ελλάδας, Μιχαηλίδης Άρης (Αριστείδης), τυπογράφος, Πατσαβού-Δερράου Αμαλία, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης, Οικολόγοι Ελλάδας-Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Τέντες Τάκης, αντικέρ, Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Χατζηθεοδώρου Ελισάβετ (Λίζα), Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, Χατζησπυρέλλης Γιώργος, γεωπόνος-διατροφολόγος, Χρόνης Δημήτρης, εκπαιδευτικός.
-«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ» στην Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά.
Στηρίζεται από μέλη των οργανώσεων: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Γένοβα, Δημοκρατικό Κίνημα-ΔΗΚΙ, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Οικολόγοι Ελλάδας, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, Περιοδικό Υγεία Οικολογία, Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία-Άμεση Δημοκρατία, Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, «Αμφικτιονία» για την Άμεση Δημοκρατία, Φυσιολατρικό Κίνημα Κρίκος του Λαού, Τοπικές Κινήσεις, Ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, η Μαρίνα Δίζη-πρώην βουλευτίνα Οικολόγων Εναλλακτικών, ανέντακτοι. Υποψήφιος Υπερνομάρχης ο Κώστας Σπανόπουλος-ανέντακτος οικολόγος, συγγραφέας.
Υποψήφιοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι των Οικολόγων Ελλάδας:
Αλεξόπουλος Αναστάσιος, παθολόγος, Περιοδικό Υγεία Οικολογία, Ανδριανόπουλος Νικόλαος, Κέντρο Φυσικής Ζωής και Υγείας, Βαΐτση Μαρία, ιδ.υπάλληλος, ΚΦΖΥ-Παλλήνη, Γεωργάς Δημήτριος, Φυσιολατρικό Κίνημα Κρίκος του Λαού, Γιακανίκη-Κοκκόλια Ευφημία (Έφη), λογοτέχνης, Οικολόγοι Ελλάδας-Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Κανέλλος Αριστοτέλης, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, Κανέλλου Άννα, Οικολόγοι Ελλάδας-Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, Κόντος Αλέξανδρος, Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Κουβαλιά Ελλάς, γυναικείο-φιλειρηνικό κίνημα, Κουκολίνης Ευστάθιος, ιδ.υπάλληλος, Μαυροκεφάλου Αγλαΐα (Λιλή), εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Μερκουράκης Γιώργος, υγιεινιστής, Στεφάνογλου Νίκος, μάγειρας, Χαλκιάς Γιώργος, βιοκαλλιεργητής, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων.
-«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στη Νομαρχία Θες/νίκης. Στηρίζεται από μέλη των οργανώσεων: Οικολογική Κίνηση Θεσ/νίκης, Οικολόγοι Πράσινοι, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Γένοβα, Οικολόγοι Ελλάδας, Περιβαλλοντικές-Φιλοζωικές οργανώσεις, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων, ανέντακτοι.
Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος των Οικολόγων Ελλάδας:
Καφαταρίδης Βασίλης, ερευνητής, στέλεχος και εκπρόσωπος Οικολόγων Ελλάδας
-«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» στο Δήμο Νέου Ψυχικού. Στηρίζεται από μέλη του ΣΥΝ, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους Ελλάδας, και πρωτοβουλίες. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος: Δρογγίτης Αντώνης, μέλος ΚΣ Οικολόγων Ελλάδας.
-«ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Στηρίζουν οι Οικολόγοι Ελλάδας. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος: Βολανάκη Ρουμπίνη, Οικολόγοι Ελλάδας-Αγίου Δημητρίου, συνεργάτης Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: