Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η πολιτική του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος για την θητεία

Η πολιτική του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος για την θητεία.

Όχι στο ΝΑΤΟ-Ναι στην Λαϊκή Aμυνα, στο Σοσιαλισμό και στο Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο



Αναλυτικά:



Όχι στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς-Ναι στην Λαϊκή Aμυνα

25-1-2005

Το ΔΗΚΚΙ διαμαρτύρεται για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της κυβέρνησης, που γίνονται ύστερα από πιέσεις των ΗΠΑ, και αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει εντελώς η πολιτική για την άμυνα.

Το ΔΗΚΚΙ, έχει σαν ιδεολογία του τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και αγωνίζεται για μία άλλη εναλλακτική λαϊκή σοσιαλιστική διακυβέρνηση. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός λαϊκού πατριωτικού μετώπου.

Είναι σαφές ότι μία τέτοια διακυβέρνηση θα απειθαρχήσει στις εντολές των Βρυξελλών και των ΗΠΑ, θα αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει μια αντινεοφιλελεύθερη-λαϊκή πολιτική, και υπάρχει ο κίνδυνος είτε άμεσα, ή έμμεσα (βάζοντας μία γειτονική χώρα), οι ιμπεριαλιστές να απειλήσουν την ασφάλεια της χώρας και τις Λαϊκές κατακτήσεις.

Είναι προφανές ότι ο σημερινός στρατός, πέρα από αντιδημοκρατικός, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιο κίνδυνο. Το ΔΗΚΚΙ πιστεύει ότι χρειάζεται μία εντελώς διαφορετική δομή. Η Aμυνα θα πρέπει να είναι Λαϊκή. Η Λαϊκή Aμυνα της χώρας θα είναι εθελοντική, και δεν θα υπάρχει υποχρεωτική θητεία. Ο λαός μας έχει πολύτιμη εμπειρία από την περίοδο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αλλά και από τα τωρινά λαϊκά κινήματα στην Λατινική Αμερική. Οι εξοπλισμοί θα γίνονται μόνο για την εξυπηρέτηση της Aμυνας της χώρας και σε καμία περίπτωση για επίθεση. Το ΔΗΚΚΙ είναι ενάντια στον εθνικισμό, και για αυτό πιστεύει ότι χρειάζεται η κοινή δράση σε Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο με τα Λαϊκά κινήματα. Αλλά και κίνημα ειρηνικό, για αυτό επιθυμεί την ειρήνη, την φιλία με τους γειτονικούς λαούς, κόντρα στις επιλογές των ΗΠΑ, πιστεύει ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί και εκδημοκρατιστεί ο ΟΗΕ, και να εξαντλούνται όλα τα μη βίαια μέσα.

Έως να γίνουν αυτά, το ΔΗΚΚΙ αγωνίζεται ενάντια στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, για εκδημοκρατισμό του στρατού, κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, να μην βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, για κατάργηση των διώξεων και για αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης, για πλήρη δικαιώματα των στρατεύσιμων, κατάργηση καψωνιού και υποβάθμισης της προσωπικότητας, για συνδικαλισμό στο στρατό, γενικά για πλήρη κατοχύρωση της άρνησης και της ελευθερίας της συνείδησης, και για μια άλλη παιδεία που θα προκρίνει την εθνική ανεξαρτησία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, και όχι την παγκοσμιοποίηση.

Όχι στο ΝΑΤΟ-Ναι στην Λαϊκή Aμυνα, στο Σοσιαλισμό και στο Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο

Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα-ΔΗΚΚΙ http://www.dikki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: