Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων με ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ

1-2-2006



Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων με ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων με τον πολιτικό φορέα των Τσιγγάνων ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ, στα γραφεία του φορέα, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, την 1-2-2006.

Στην συνάντηση, στην οποία υπήρχε πολύ φιλικό κλίμα, τονίστηκε από πλευράς των Οικολόγων ότι χαιρετίζουν την ίδρυση του πολιτικού φορέα των ΡΟΜ, και ότι αυτό θα συμβάλει στο να ανοίξει διάλογος στην Ελληνική κοινωνία για τα δικαιώματα των Ρομ και των μειονοτήτων. Επίσης οι Οικολόγοι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους Τσιγγάνους και στον φορέα τους, και ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, για την πολυπολιτισμικότητα, την ειρήνη, την μη βία, την ενίσχυση των μικρών ιδιοκτητών και παραγωγών, και την προστασία του περιβάλλοντος.

Από πλευράς του ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ, αφού διευκρινίστηκε ότι δεν είναι εθνική μειονότητα αλλά κοινωνική μειοψηφία, τονίστηκε ότι ο φορέας δημιουργήθηκε επειδή υπάρχουν μεγάλες αδικίες για τους Ρομ, δεν εκπροσωπούνται και είναι πολιτικά χειραγωγήσιμοι. Ο φορέας δήλωσε ότι επιδιώκει την κοινωνική συμμαχία για την αντιμετώπιση των αδικιών, για την περιβαλλοντική καταστροφή, και ότι η δράση και η πολιτική του θα αφορά την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, με κυρίαρχο στόχο την προσφορά.

Τόσο οι Τσιγγάνοι, όσο και οι Οικολόγοι δήλωσαν ότι έχουν πολλούς κοινούς στόχους, και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και κοινή δράση.

Οι οργανώσεις:

ΑΣΠΙΔΑ-ΡΟΜ (Ανεξάρτητη Συσπείρωση Πολιτών Ιδιαίτερου Αυτοπροσδιορισμού ΡΟΜ)

Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα-GEWB

Οικολόγοι Ελλάδας

Κρίκος του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια: